Winkeltje Kouwenhoven
Meer info
Winkel met historische inrichting waar Oudhollands snoepgoed te koop is.
In 1867 opende H.J. Kouwenhoven aan de Verwersdijk een (groot)handel in verfwaren, chemicaliën, glas en drogerijen en er werd ook snoep verkocht. Na sluiting van de winkel nam Museum Prinsenhof Delft in 1985 het interieur (1931) over. Hiermee werd winkeltje Kouwenhoven ingericht. Er is o.a. Oudhollands snoepgoed te koop.
Openingstijden
- Elke maandag gesloten
- Elke dinsdag 13.00 - 17.00 uur
- Elke woensdag 13.00 - 17.00 uur
- Elke donderdag 13.00 - 17.00 uur
- Elke vrijdag 13.00 - 17.00 uur
- Elke zaterdag 13.00 - 17.00 uur
- Elke zondag 13.00 - 17.00 uur
Locatie
Ook interessant
-
Woonhuis Antoni - Wandeling Antoni
Woonhuis Antoni - Wandeling AntoniDit was het woonhuis van Antoni van Leeuwenhoek genaamd 'Het Gouden Hoofd' dat hij in 1655 kocht vlak na zijn huwelijk met Barbara de Meij
-
Nieuwe Kerk - Wandeling Antoni
Nieuwe Kerk - Wandeling AntoniDoopboek In het doopboek van de Nieuwe Kerk staat de geboorte van Antoni (Thonis) van Leeuwenhoek vermeld op 4 november 1632.
-
Oude Kerk Monument Antoni - Wandeling Antoni
Oude Kerk Monument Antoni - Wandeling AntoniIn de Oude Kerk bevindt zich de laatste rustplaats van Van Leeuwenhoek en Reinier de Graaf.
-
Pieter van Foreest - Wandeling Antoni
Pieter van Foreest - Wandeling AntoniPieter van Foreest (1521-1597), stadsgeneesheer De arts Pieter van Foreest wordt in 1558 aangesteld als stadsgeneesheer van Delft, een functie die hij...
-
Royal Delft Museum
Royal Delft MuseumDe enige overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw waar tot op de dag van vandaag nog steeds Delfts Blauw aardewerk wordt gemaakt.
-
Oostpoort - Wandeling Antoni
Oostpoort - Wandeling AntoniOostpoort De poort werd rond 1400 gebouwd en de torens werden in de 16e eeuw verhoogd. De Oostpoort bestaat uit een landpoort en een waterpoort die met...
-
Nieuwe Kerk
Nieuwe KerkOntdek de historie van de Nieuwe Kerk en beklim de toren voor een prachtig uitzicht!
-
Gemeenlandhuis 'Het Huyterhuis' - Wandeling Delftse Waterwegen
Gemeenlandhuis 'Het Huyterhuis' - Wandeling Delftse WaterwegenWe staan voor ‘Het Huyterhuis’, het oorspronkelijke Gemeenlandhuis en het eerste stenen woonhuis van Delft, alleen de kerken zijn ouder.
-
Oude Kerk
Oude KerkBezoek de oudste kerk van Delft en kom meer te weten over de historie van de kerk!
-
Meisjeshuis - Wandeling Antoni
Meisjeshuis - Wandeling AntoniHet Meisjeshuis was tussen 1578 en 1954 een weeshuis voor meisjes uit hervormde gezinnen die halfwees waren.
-
Kunstsuper Delft
Kunstsuper DelftKunstsuper Delft is een eigenzinnige expositieruimte waar kunst van hedendaagse kunstenaars uit Delft en omgeving wordt geëxposeerd.
-
Prinsenkwartier Delft
Prinsenkwartier DelftPrinsenkwartier biedt een toegankelijk podium voor betekenisvolle exposities, optredens, workshops, debatten, proeftuinen en manifestaties. Culturele activiteiten...
-
Kadmium Kunstencentrum
Kadmium KunstencentrumKadmium is een presentatieruimte in Delft voor hedendaagse kunst.
-
Waalse Kerk - Oranje route
Waalse Kerk - Oranje routeDe kerk was oorspronkelijk de kapel van het St. Agathaklooster. Toen Willem van Oranje er woonde werd deze gebruikt als hofkapel.
-
Lataarnpalen St. Agathaplein- Keramiek route
Lataarnpalen St. Agathaplein- Keramiek routeOp het sfeervolle Sint Agathaplein staan sinds 2010 tussen de oude kastanjebomen drie opvallende lantaarnpalen.
-
Prinsenkwartier
PrinsenkwartierPrinsenkwartier biedt een toegankelijk podium voor betekenisvolle exposities, optredens, workshops, debatten, proeftuinen en manifestaties. Culturele activiteiten...
-
Café Blauw
Café BlauwCafé Blauw is gevestigd in de entreehal van het museum en verwelkomt bezoekers altijd wanneer het museum geopend is.
-
Van der Mandelezaal
Van der MandelezaalDe prachtige Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft is de huiskamer van het Delft Chamber Music Festival.
-
Hommage Gaudi
Hommage GaudiIn de tuin van Museum Prinsenhof Delft staat sinds 1988 ‘Hommage aan Gaudi’, een keramische Delfts blauwe sofa naar ontwerp van Marianne Burgers.